top of page

Боуен терапия в резюме


Боуен терапията включва леки, но мощни движения върху структурите на меките тъкани. Тези прецизни движения създават мускулно освобождаване. Импулсите, създадени от всяко движение, изпращат неврологичен сигнал към мозъка, стимулирайки тялото да рестартира, презарежда и лекува себе си. Процесът е много нежен и не изисква прилагане на болка или сила за постигане на резултати.

Вашата нервна система започва да се активира чрез изпращане на сигнали към мозъка. Тези сигнали, направени от "движенията" по време на Боуен терапия, надвишават съзнателното движение и мисъл, като по този начин директно стимулират парасимпатиковите или лечебни механизми на тялото. Този сигнал също стимулира собствените рецептори в мускулната тъкан, създавайки съобщение, което сигнализира на нервната система, че "аварийната ситуация свърши".

След като тялото разпознае, че вече не е необходимо да се забива в това заключено състояние, то започва да се лекува. Тези заключени състояния са очевидни при хронични болкови модели, повтарящи се стресови травми и всеки случай, когато тялото не получава правилно хранене и кислород.

Боуен Сесия :

Докато сте в настройка , практикуващият ще извърши серия от леки движения на определени части на тялото ви. Всеки ход се извършва с комфортно налягане върху локализираните участъци на тялото като сухожилия, мускули или нерви. Практикуващият може да направи пауза между движенията (и дори да напусне стаята), като даде на нервната система на организма време да интегрира вписания вход и да направи промени в мускулния тонус и подравняването.

Предимства на Боуен терапията:

Повишено спокойствие

Болка и намаляване на симптомите

Подобрено храносмилане и елиминиране

Намалени мускулни спазми

Подобрено изравняване на положението

Повишена циркулация и лимфен поток

Намалено възпаление и оток

Боуен обичайно третира:

Мускулно стягане

Миофасиална болка

Стрес

Общи ограничения в обема на движение

Хронична болка

Неврологично компресиране

Спортно специфично подобрение на производителността

Кейли Кланси

От сайта https://www.scfsm.com/bowenwork

bottom of page