top of page

Боуен може да подпомага процеса на възстановяване


В тези напрегнати времена нервната ни система може да се пренатовари, предизвиквайки страх, паника и усещане за загуба на контрол, както безсъние и други дискомфорти. Постоянният стрес може да бъде опасен за човешкото здраве и да доведе до физическо, ментално и емоционално изтощение. Доказано е, че стресът влияе негативно върху състоянието на имунната ни система и готовността на организма ни да се бори с вирусите. Стресът причинява 90% от заболяванията, включително сърдечни заболявания, рак и диабет.

Когато човек се страхува, мозъкът му освобождава хормони на стреса (кортизол, норепинефрин и хистамин), които блокират процеса на растеж на клетките и възпрепятстват имунната система. Увеличава се риска от психични заболявания като тревожност и депресия.

Негативните емоции и страхът от корона вируса са по-опасни от самия вирус.


В отговор на настоящата ситуация в световен мащаб, призоваваща за социално дистанциране, предлагаме най-ефективният начин за освобождаване на стрес и засилване на имунната система в наши дни като насочим вниманието ви към Боуен терапия.


Боуен може да подпомага процеса…​


Боуен терапията е инструмент, който помага на много хора да се справят с тревожността. Терапия Боуен е нежна, релаксираща и високо ефективна терапия, която може да бъде много полезна в борбата със стреса и тревожността. Боуен помага да се намери нов баланс в тялото, чрез намаляване нивата на стрес, облекчаване на напрежението в мускулите и възстановяване на енергията, Движенията в Боуен работят с нервните рецептори на тялото за успокояване на нервната система. С това лечение тялото започва да се променя от режим „бий се/бягай/замръзни” към по-спокойния парасимпатиков режим. Всъщност много хора заспиват по време на терапия!

Използвайки правилното количество налягане, последователните движения над точните места и правилната скорост , тази на пръв поглед проста техника върху тялото може да доведе до много дълбоки лечебни резултати. Уникалните Боуен движиния задействат мозъка, да изключи стрес отговора” борба или бягство" и да се върне към естественото си състояние на изцеление . Това състояние позволява кръвното налягане, скоростта на дишане и други жизнено важни процеси, да се нормализират и регенерират. Това терапевтично индуцира "алфа състояние" което не само насърчава чувство на спокойствие и релакс, но също така е от решаващо значение за създаването на ново поведение.

Техниката Боуен намаля субективните нива на безпокойство, както и засилва личните позитивни емоции, като намалява усещанията за напрежение, гняв, депресия, умора и объркване.

Още няколко неща от терапията са полезни за хора с тревожност. Терапията може да се извършва през леко облекло, без нужда от събличане. Ръцете на терапевта не са в постоянен контакт с тялото – няколко кратки движения и след това тялото се оставя да свърши своята работа. Движенията са леки, при манипулацията не се прилага сила, която да ви кара да се чувствате некомфорто. За някои хора тези дребни детайли могат да намалят притеснението от мануалната терапия и това да позволи включването й в тяхното лечение. Нито едно лечение не може самостоятелно да разреши проблема с тревожността. Подходът трябва да бъде многостранен и да подпомага и ума и тялото. Боуен е чудесен елемент, който може да бъде включен в процеса на преодоляване на проблема.


Можете да заявите вашия час за процедура на тел:0888960684 Боуен терапевт : Наташа Платнарова


bottom of page