top of page
Естествен лифтинг на лицето

Какво  представлява?

Естественият лифтинг е мануален метод за лицева терапия, който работи с физиологията на тялото. Нежните движения адресират последователно всички меки тъкани на лицето, повърхностни или дълбоки, (кожа, съединителна тъкан и мускули), като възстановяват нормалния поток на хранителнителните вещества, освобождават срастванията и връщат на кожата нейната елестичност и мускулен тонус. 

 

Резултати

Още след първата процедура, която е насочена основно към съединителната тъкън, лицето придобива по-отпочинал вид, става по-сияйно и оживено.

Когато освободим съединителната тъкън получаваме следните предварителни резултати:

a) Подобряване на кръвообръщението;

b) Подобряване на хидратацията;

c) Кожата става отново гъвкава.

Естетическите резултати, които се появяват още след първата процедура са:

a) Промяна в цвета на кожата на лицето – тя изглежда по-здрава, лъчезарна, по-розовееща;

b) Кожата изглежда по-жизнена, сякaш подпълнена отвътре;

c) Леките бръчки  изчезват.

Допълнителните ефекти, освен по-доброто физиологично функциониране на тялото или естетичния резултат, са свързани с успокоение на нервната система на клиента,  последвано от дълбоко чувство на отмора. Поради факта, че се работи и върху меридианите, енергийния поток става по-хармоничен, което осигурява чувство на благоденствие и щастие.

След няколко процедури естетичните резултати започват да се подобряват в нарастваща степен и след завършването на серия от шест процедури, почти всички клиенти наблюдават следните промени:

Подобряване качеството на кожата – особенно когато има разширени пори те се свиват;

Фините бръчки изчезват, а по дълбоките се заглаждат;

Мускулите получават по-добър тонус и еластичност;

Кожата подобрява абсорбиращата си способност;

Торбичките под очите, а дори и тъмните кръгове добиват много по-добър вид.

  

Ефект

Естественият лифтинг винаги има естетически ефект, като степента на подобренията зависи от възрастта на клиента, здравословното му състояние, качеството на кожата, дълбочината на бръчките на лицето и физиологичното му състояние.

Препоръчително е да се направи серия от шест сеанса, като ефектът ще се забележи още след първия сеанс. При всеки сеанс основно ще се обработват в последователен ред всички структури, участващи в изражението на лицето (съединителната тъкан, мускулите на лицето, шията и деколтето), като подобренията ще проличават системно и с нарастващ ефект.

Наред с естетическия ефект, Естественият лифтинг има и дълбоко релаксиращо въздействие върху цялото тяло. След сеанс от 60 минути, вие ще изглеждате и ще се чувствате като, че сте спали дълбок сън цяла нощ. 

Снимки, направени през първия ден на курса, след като движенията от първия  сеанс са били приложени единствено върху дястната страна на лицето:

bottom of page