top of page

Боуен и вътрешния ви глас

Клиенти често споделят, че след сесия се чувстват много по-силно свързани с тялото си, с биомеханизма, емоциите и вътрешния инстинкт.

Колко пъти сте си казвали „Знаех си, че не трябваше да го правя!” и сте си патили от действията си!

Дали е спорт, работна ситуация или просто нещо в ежедневието, винаги има един мъничък глас в главата ви, който ви нашепва коя е вярната посока.

Започваме живота си като 2 клетки, които се делят, докато станат средно 75 – 100 трилиона, изграждащи нашето тяло. Всяка клетка се грижи за нашето оцеляване, няма друг мотив и тяхната единствена цел е да ни осигурят най-дългия, здрав и относително безболезнен живот – най-доброто качество на живот, което е възможно.

Нашите клетки не могат да се изразяват с думи и затова имат други начини да си общуват с нас.

Хиляди години природата е учила клетките ни как най-добре да комуникират с нас. Изглежда, че болката, инстинктът и емоциите са най-ефективните начини за водене на тези безсловесни разговори.

За нещастие способността ни да се вслушваме в тези фини съобщения често се пренебрегва. Не чуваме тези съобщения или предпочитаме да игнорираме това вътрешно гласче, защото обикновено това означава, че се налага промяна в начина на живот.

Основната цел на организма е самосъхранението. Клетките ни ще извършат чудеса, за да ни накарат да ги чуем. Често, за да привлекат вниманието ни прибягват до болка. В много случаи болката е единственото съобщение, което повечето от нас чуват и докато чуем ясно, вече са се включили и други компенсаторни фактори, отразяващи се на тялото, към което също вече трябва да се обърнем.

Припомнете си случаите, когато гласчето в главата ви е крещяло „Не го прави! Недей!” ако сте го игнорирали, след вашите действия е имало последици – оказали сте се с травма или в неприятна ситуация.

Поощрявам ви да се вслушвате в предупрежденията, които ви изпраща вашето тяло – това са вашите клетки, които се опитват да ви предупредят и защитят! Това е реакцията на вашата симпатикова нервна система.

Настоявам да слушате клетките си – запомнете, че единствената им цел е да ви служат – вашето благосъстояние и дълъг живот. Наследеното познание в тях и способността им да ви предупреждават за лоша ситуация са феноменални.


Оставете се да ви води това, което тялото ви знае – знайте и се доверете на вродената интелигентност на вашите клетки. Те ви познават по-добре от вас и знаят какво е необходимо, за да ви предпазят!!!

Открих, че Боуен е изключителен посредник,за да бъдете в унисон с тялото си, за повишаване на вашето вътрешното опознаване и осъзнаване.

По всяко време всички клетки на организма трябва да си комуникират. Така ще са в състояние да стартират в цялото тяло симпатикова реакция, която да ви отклони от опасност. Ако клетките не си общуват правилно, вашата реакция няма да бъде правилна.

Терапията повлиява клетките по такъв фин и в същото време мощен начин като подпомага деликатно, но и леко конфликтно съобщение в тъканите. Съобщението, преминаващо през тъканите предупреждава тялото, че има промяна в посоката, напрежението и усета на тъканта. Това подбужда рестартиране и интегрира информацията в клетките, която след това се разпространява по цялото тяло чрез фасциалната мрежа със скоростта на светлината. Така се създава отговор в ефекторните органи.

Човешкото тяло е чудо и трябва да се отнасяме към него като такова.

Боуен терапията уважава това чудо и помага за повишаването на уникалния целебен отговор.

Слушайте клетките си, те ви служат добре!!!


bottom of page