top of page

Може ли техниката Боуен да ми помогне?


Боуен терапия е уникална терапевтична система, която се практикува в над 40 страни по целия свят, с чудодейни резултати
Тя е съпътстваща, допълваща традиционната медицина, без да се намесва в предписанията й.

Боуен балансира автономната нервна система и детоксикира тялото . Затова е ефективна в широк спектър от физически и психични състояния. Тази мануална, балансираща организма терапия обединява физическите, химични, емоционални и ментални аспекти на човека, подложил се на това лечение.

Терапия Боуен се препоръчва за всички възрасти, от новороденото дете до възрастния човек, с остри или хронични проблеми. С огромен успех тя се прилага също при атлети, бременни жени и хора със специфични нужди. Тя повлиява тялото на всички нива. Резултатите са впечатляващи и при бебета и при животни, поради което плацебо ефект е невъзможен.


Състояния, които се повлияват много добре от Боуен терапията са:

• Мускулно-скелетни и ставни проблеми: замръзнало рамо, травми от пренапрежение, проблеми с тазобедрените стави и колената, навяхване на глезените, болки в гърба, ишиас, гръбначни изкривявания, всякакви спортни травми;
• Проблеми с вътрешните органи (бели дробове, бъбреци, черен дроб, жлъчен мехур, стомах, черва …), стомашно-чревни разстройства
• Емоционален дисбаланс, напрежение, стрес, депресия, синдроми на остра или хронична умора;
• Дихателни проблеми – бронхиални и астматични симптоми; Стрес и синдром на хроничната умора, Алергии и сенна хрема; Емоционален и хормонален дисбаланс, Мозъчен и сърдечен удар;

• Безплодие у жените, кисти на яйчниците, фиброми, разстройство на имунната система;

• Авто-имунни заболявания, алергии;
• Мигрена и други видове главоболие; • Нощно напикаване; • Неврологични проблеми, инсулт, Паркинсон, шокови състояния;
И още много други… Въздействието на Терапия Боуен върху нервната система е много фино и е необходимо време за пълното проявление на ефекта й. За да не се прекъсне процеса на ответната реакция в тялото е най-добре да не се предприемат други мануални или енергийни терапии няколко дни преди и след сеанс с Терапия Боуен.
Техника Боуен подканя тялото да изчисти, ремонтира и балансира себе си като извършва облекчаване на болката, подобряване на функцията и възстановяване на енергията му.
Боуен ускорява процеса на излекуване и възстановяване като на практика стимулира собствените сили на организма за постигане на общ баланс и хармонизиране.
bottom of page